PLC+ CHALLENGE 2017

PLC+ Challenge sestavljata brezplačna strokovna delavnica in regionalno tekmovanje, ki bosta mladim in perspektivnim bodočim inženirjem ponudila podrobnejši vpogled v problematiko, s katero se inženirji srečujejo v industrijski avtomatizaciji, da bi bili čim bolje pripravljeni na delo v realnem okolju.

Delavnica nudi možnost teoretične nadgradnje znanja o delu s programljivimi logičnimi krmilniki (PLC) ter izpopolnjevanja tega znanja s pomočjo vodilne PLC programske opreme na praktičnih nalogah, ki bodo odločale o nacionalnih in regionalnih zmagovalcih.

PLC+ Challenge je v tej obliki prvič potekal v letu 2016, ko sta v projektu sodelovali tudi Hrvaška in Srbija ter je zato imel tudi regionalno razsežnost. Tudi PLC+ Challenge 2017 bo tako potekal v dveh fazah, pri čemer bomo v prvi fazi dobili nacionalne, v sklepni fazi pa regijske zmagovalce.

V projektu PLC+ Challenge v Sloveniji sodelujejo Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, podjetje Siemens Slovenija in študentsko društvo EESTEC LC Ljubljana.